HTML

F1

reklám

Címkék

Friss topikok

  • NORBI2008: Evvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a Tesztpilótákat nem tudnád valahogy feltenni? E... (2009.03.08. 15:53) A 2009-es F1 nevezési lista:

Linkblog

Mosley: Aki nem fizet, távozzon a Forma-1-ből!

2009.02.14. 12:51 vladimir cosma

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley úgy gondolja, hogy a forma-1-es versenyzői engedély árának kifizetése nem okozhat gondot a versenyzőnek, így akinek nem tetszik az összeg, szabadon távozhat, és más szériába igazolhat.

A versenyzők nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy az FIA egymás után kétszer is megemelte a szuperlincensz árát, ezért fogadalmat tettek arra, hogy addig nem fizetnek, amíg a szövetség nem csökkenti a költségeket.

Bár az FIA sajtószóvivője megerősítette, hogy három versenyző a napokban már átutalta a vezetői engedély árát, a többiek egyelőre várakozó állásponton vannak.

Mindez azonban nem hatja meg Mosley-t, aki kijelentette: ha nem tetszik a rendszer, el lehet hagyni a Forma-1-et.

 max mosley and michael  schumacher 2008 by ferrarifan1956.

"A Forma-1-en kívül még számos széria és bajnokság van, ahol egy profi versenyző jól, néha nagyon is jól kereshet. Ezekben a szériákban pedig jóval kevesebbet kell fizetni a vezetői engedélyért. Szóval azoknak a versenyzőnek, akik nem akarják, vagy nem tudják kifizetni a szuperlicenszet, vannak más alternatívák."

"A forma-1-es versenyzők keresnek a legtöbbet a motorsportban, így elvárható tőlük, hogy hozzájáruljanak a biztonság javításához és a sport futtatásához, amelyből ők is komolyan profitálnak" – tette hozzá Mosley, aki korábban felajánlotta, hogy csökkenti a vezetői engedély árát, ha bizonyosságot nyer, az valóban méltánytalanul sok a pilóták fizetéséhez képest.

"Felajánlottam a segítségem, de ehhez az kellett volna, hogy megosszák velem a bevételi forrásaikat, mert csak így tudtam volna mérlegelni a helyzetet. Ettől elzárkóztak, így nem tudtam mit tenni."

Mosley azonban megnyugtatta a versenyzőket, hogy a későbbiekben csakis az infláció mértékével fog emelkedni a vezetői engedély ára a Forma-1-ben.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formaegy.blog.hu/api/trackback/id/tr59942568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása