HTML

F1

reklám

Címkék

Friss topikok

  • NORBI2008: Evvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a Tesztpilótákat nem tudnád valahogy feltenni? E... (2009.03.08. 15:53) A 2009-es F1 nevezési lista:

Linkblog

Räikkönen már nem piál

2009.02.22. 10:10 vladimir cosma

Kimi Räikkönen mindent megtesz, hogy 2009-ben újra régi fényében csillogjon. Állítólag a sikerért az alkoholról is lemondott.

Kimi Räikkönen a versenyeken szélvészgyors, a padockban halk szavú, viszont a pályán kívül szeret bulizni, és köztudott róla, hogy nem veti meg a szeszt sem. A Ferrari finn pilótája állítólag úgy döntött, még az alkoholról is lemond, hogy idén újra a legjobb legyen.

A spanyol Marca beszámolója szerint három hónapja nem iszik alkoholt. Még akkor is csak gyümölcslevet iszik, amikor barátaival mulatva azok mind szeszes italt fogyasztanak. Ehelyett még többet edz. Ennek pedig látszatja is van, a télen 4 kilót fogyott, ennek az idei bajnokságban komoly jelentősége lehet.

A bevezetett fékenergia-regeneráló rendszerek plusz 20-40 kilót jelentenek, viszont az autók minimális súlya a pilótával együtt 605 kiló maradt. Így viszont a mérnökök kevesebb ballasztot helyezhetnek el a szükséges részeken, hogy kiegyensúlyozzák az autót. Amelyik pilóta könnyebb, az jobb autót kaphat, ezért aztán mindenki fogyózik.
       
2007-ben, első ferraris évében Räikkönen megnyerte a világbajnokságot, ezzel szemben 2008-ban csak szenvedett. Ahogy a Ferrari elnöke fogalmazott, egy barátja vezetett helyette. Épp ezért a csapat is megdolgoztatja.
 

Kimi Räikkönen returns from the parade of drivers by Cor Lems.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formaegy.blog.hu/api/trackback/id/tr41957934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása