HTML

F1

reklám

Címkék

Friss topikok

  • NORBI2008: Evvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a Tesztpilótákat nem tudnád valahogy feltenni? E... (2009.03.08. 15:53) A 2009-es F1 nevezési lista:

Linkblog

F1 - Nők a pult mögött??

2009.02.24. 09:33 vladimir cosma

Bár azt még mindig nem tudni, hogy mi lesz a Honda decemberi visszavonulása miatt elárvuló istálló sorsa, egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2010-ben ismét legalább tíz csapat indul majd a Forma1-ben. A teljesen amerikai „alapanyagokra" támaszkodó USF1 ugyanis bejelentette, február 24-én hivatalosan is bemutatja a csapatot.

Azt még nem tudni, hogy akkor bemutatják-e a két leendő pilótát is, ám az biztos tengerentúliak egy meglepetéssel is készülnek: tárgyalásban állnak ugyanis a 27 éves Danica Patrickkal, aki az IndyCar sorozatban a tavaly a harmadik helyen végzett. Hogy ez miért lenne meglepetés? Mert Giovanna Amati 1992-es szereplése ő lenne az első nő, aki  versenyezhetne a „száguldó cirkuszban".

„Mindenképp kipróbáljuk Patricket, mert remek versenyző és nagyszerű marketingje van", ismerte el a lehetőséget Ken Anderson, a USF1 technikai igazgatója.

Persze nem csak a 26 éves szépség van az amerikaiak látókörében, hanem Scott Speed, Conor Daly és Josef Newgarden is. A legtöbb esélye, nem meglepő módon, a sorozatban  már 28 futamnyi tapasztalattal rendelkező Speednek van.

Amennyiben Patrick megkapja az egyik autót, enyhén szólva sem kell nehéz örökséget cipelnie, mivel eddig egyedüli nőként a spanyol Lella Lombardi tudott pontot szerezni a Forma1-ben 1975-ben. Az első nő amúgy 1958-ban mutatkozott be az F1-ben az olasz Maria Teresa de Filippis személyében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formaegy.blog.hu/api/trackback/id/tr91962480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása