HTML

F1

reklám

Címkék

Friss topikok

  • NORBI2008: Evvel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a Tesztpilótákat nem tudnád valahogy feltenni? E... (2009.03.08. 15:53) A 2009-es F1 nevezési lista:

Linkblog

Különleges festék a Forma-1-ben

2009.02.21. 15:11 vladimir cosma

Különleges festéket alkalmaz a Williams-csapat a 2009-es versenyautón. Az új bevonat könnyebb, mint korábban, ami gyorsabbá teheti az autót.

Meghosszabbította a szerződést a PPG-vel a Williams Forma-1-es csapat. Az amerikai vállalat 2003 óta technológiai partnere a brit versenyalakulatnak. Mindez markánsan megjelenik az autókon, hiszen a PPG festékeivel készül a versenyautók fényezése. 

"Minden súlycsökkentő megoldás közvetlenül hozzájárul a jobb köridőkhöz, a fényezés is fontos része ennek az elgondolásnak" - mondta Alex Burns, a Williams F1 üzemeltetési igazgatója.

"A PPG folyamatosan segít fenntartani a fényezéssel kapcsolatos elvárásainkat, miközben csökkenti a szükséges festék tömegét. A tél folyamán egy új megoldáson dolgoztunk az FW31 versenyautók bevonataival kapcsolatban. Sikerült elérnünk, hogy kevesebb alapozót használjunk, de nincs szükség lakkra sem. Nagyra értékeljük a fejlesztéseiket, ezért is örülünk a további együttműködésnek" - mondta a szakember.

Minden bizonnyal a mérnökök és a versenyzők is örülnek a könnyebb fényezésnek, tekintve, hogy 2009-ben a fékenergia-átalakító rendszerek alkalmazása miatt nehezebbek lesznek az autók, miközben a minimális tömeg továbbra is 600 kiló maradt. Nem véletlen, hogy a pilóták legtöbbje fogyókúrázni kezdett.

A Pittsburgh Plate Glass Companyt 1883-ban alapították. Napjainkra a PPG Industries az üveg-, üvegszálas anyagok és vegyszerek globális szállítója. A cég több mint 60 országban van jelen, 2008-as forgalma elérte 15,8 milliárd dollárt.

Williams FW31 by Zowle.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formaegy.blog.hu/api/trackback/id/tr32956618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása